19:15

Vivalla SK

Referat: Frövi IK - Vivalla SK

Vinst i första hemmamatchen i futsaltrean
FIK gästades av Örebrolaget Vivalla SK för seriematch i länets div 3. Matchen samlade 69 personer i publiken, stort tack för ert stöd - guld värt!
Domaren hinner precis blåsa igång matchen innan första riktigt heta målchansen kommer och det är Frövi som får en frispark på straffområdslinjen. Johannes tar sats och trycker iväg bössan men inget mål då gästernas målvakt räddar skottet. I andra matchminuten jagar Jesper bollen på offensiv planhalva. Jesper vinner bollen i duell med en back i Vivalla och trycker sedan iväg ett skott som sitter fint i målvakts vänstra hörn och FIK leder med 1-0. Gästernas första chans kommer i minut 4 då man får en frispark mitt på offensiv planhalva. Gästerna testar att skjuta mot mål på frisparken men Jimme i FIK-målet är med och räddar säkert. Jimmie ser till att FIK får en snabb kontring som medför att Oscar kommer på vänsterkanten och avslutar med ett skott som gick i målvakts högra stolpe, nära men inget mål. I spelminut 6 testar Vivalla ett skott en bit utifrån men Jimmie har inga problem att hålla bollen. Minuten senare spelar Oscar fram Jesper som får till ett bra skott men målvakt räddar. FIK får ett farligt kontringsläge i minut 8 men Shafici fälls innan han hinner på till avslutet. I samma spelminut gör Johannes ett inspel mot Gustav som styr bollen som går i ribban, väldigt nära mål. Minuten senare frispelar FIK Johannes men inget mål. FIK fortsätter att skapa och nästa chans får Gustav men bollen går i stolpen och ut. Nästa farlighet blir Frövis och det är Shafici som får chansen men målvakt räddar skottet. Nästa chans för FIK får Kevin men skottet räddas av gästernas målvakt. Sista fem av första hade FIK 6 bra skottlägen/avslut men inga mål. Vivalla hade 2 skott sista fem men var aldrig nära att näta. 1-0 till Frövi i paus men ledningen borde ha varit lite större.
Andra halvlek börjar och redan efter 15 sek går FIK ett bra läge att utöka ledningen men Kevins avslut räddas av mv. Nästa farliga chans får FIK och det är Kevin som fångar upp bollen på egen planhalva och ser att mv är långt ute. Kevin lyfter bollen över rmålvakten och bollen seglar mot mål men tyvärr gick bollen över ribban. Vivalla testar ett skott i spleminut 26 men inget mål då skottet gick högt över. Minuten senare spelar Oscar fram Erik som avslutar med ett skott som mv räddar med retur som följd men inget mål då gästerna lyckas rensa bort bollen. I minut 28 spelar Gustav bollen till Jesper som är nära att placera bollen i nät men boll över ribban. I spelminut 30 får Manuel ett bra skottläge men återigen en bra räddning från Vivallas målvakt. I spelminut 31 frispelas Erik som rullar bollen förbi utrusande mv men bollen gick på fel sida av stolpen. Vivalla testar ett långskott i minut 32 men Jimmie följde bollbanan och konstaterade att bollen gick högt över. I minut 33 testar Kevin ett skott som mv släpper retur som medför att Jesper testar en volley men inget mål. I spelminut 35 kommer 2-0 och det är Kevin som blir målskytt efter att ha tryckt iväg en högerbössa från vänsterkanten som letade sig in i målvakts vänstra hörn. Vivalla börjar spela jokerspel men FIK är stabila och avvärjer med ett bra försvarsspel. Närmast att göra mål i matchens slutskede är Frövi och det är Manuel som är nära att näta men bollen som sköts från egen planhalva mot öppet mål stutsade i stolpen, nära men inget mål.
Rättvis seger för Frövi med 2-0